tiistai 12. elokuuta 2014

Pieni peitto isoäidinneliöistä

Suuret suunnitelmat isosta isoäidinneliöpeitosta kutistuivat pienempään, 4x5 palaa olevaan peittoon. Valmiin peiton mitat ovat n. 65x80cm.

Peittoa tehdessä tuli kokeiltua paria minulle uutta juttua. Ensinnäkin kokeilin palojen höyrysilitystä, mikä onkin ihan nerokas keksintö :D Suunnilleen jokaisessa ohjeessahan siitä mainitaan viimeistelyn kohdalla mutta en koskaan laiskuuttani ole jaksanut tehdä. Tämä alla oleva kuva olkoon todisteena itselleni siitä, että se todellakin on ihan järkevää. Vasemmalla siis silitetyt palat, jos kuva-arvoitus ei jostain syystä aukene. 
Onhan noita yllä vasemmalla olevia paljon helpompi yhdistääkin, mikä siis oli toinen uusi kokeilemani asia. Palat on yhdistetty toisiinsa kiinteillä silmukoilla, vain ulkoreunan silmukoista. Tässä virkkuukoukkua oli kaikista helpointa pitää kämmenen sisällä. Olikohan tämä nyt se amerikkalainen tapa virkata, en ole aivan varma..

Lopuksi, kun palat on yhdistetty, tein reunaan yhden kerroksen kiinteitä silmukoita. Seuraavalla kerroksella kiinteiden silmukoiden päälle tuli lenkkejä (3kjs ja kiinteällä silmukalla kiinni joka kolmanteen ks:aan).

Ja viimeiseksi näihin lenkkeihin tuli 8 pylvään kaaria ja väleihin aina 2 ks. 
Kulmiin laitoin vain 5 pylvästä sillä peiton reunat menevät muutenkin vähän mutkalle. Sekin oli taas kerran opetus siitä, että ei kannattaisi pitää työn tekemisessä kauhean pitkiä taukoja ;) 
Nimittäin itse paloissa on viimeisenä kerros kiinteitä silmukoita ja niitähän tulikin sitten eri määrä eri kerroilla tehtyihin paloihin. Vähän helppo moka mutta ei voi mitään! Täytyy myöntää, että harkitsin jopa aivan pienen hetken työn purkamista, kun paloja yhteen ommellessa huomasin virheen. Ehkä siinä olisi ollut vähän liian iso homma.

Ja lopputulos näyttää (sumeiden lasien läpi) tältä! Silitin höyryraudalla vielä kertaalleen, jolloin sain aika paljon oiottua kiemurtelevaa reunaa. Lankana peitossa siis 7 Veljestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti