sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Helpot säärystimet + ohje

Vielä ehti täksi kevääksi käyttöön nämä helpot ja nopeat säärystimet. Alta löytyy myös ohje. Tykkään junasukkien varren neuleesta, joten ne ovat olleet inspiraationa näihin säärystimiin.
Lanka: Pierre Cavallo Viima n. 150g (100g = 120m)
Puikot: nro 4 (vaikkakin langalle suositeltiin puikkoja nro 6,5-7)


 • Luo 32 silmukkaa ja jaa ne tasaisesti neljälle puikolle (8s / puikko).
 • Aloita 2o 2n -neulos ja neulo sitä 10 kerrosta.
 • Jatka neuloen pelkkää oikeaa viisi kerrosta. Neulo pelkkää nurjaa kolme kerrosta. Jatka tällä kaavalla (5 krs oikeaa, 3 krs nurjaa) niin kauan kunnes säärystimessä on kahdeksan nurjaa pätkää.
 • Neulo vielä viisi kerrosta oikeaa. Viimeisellä oikealla kerroksella lisää joka puikolla kaksi silmukkaa (yht. 8s). Työssä on nyt 40s.
 • Neulo lopuksi 15 kerrosta 2o 2n-neulosta ja päättele silmukat löyhästi. 

Valmista!!

Tykkään, että alaresori on hieman levenevä, jolloin se asettuu kivasti kenkien päälle. Jos et kuitenkaan halua pientä levennystä alaresoriin, voi nuo kahdeksan silmukkaa jättää lisäämättä.

9 kommenttia:

 1. Hei,

  Aivan ihanan näköiset säärystimet olet kutonut:) Vaikuttaisi olevan sellainen ohje jota voisin yrittää itsekin. Olen aika vihreä neulosten suhteen. Nyt kun pakkanen paukkuu, niin olisi hyvä saada jotain lämmikettä jalkoihin. Kauanko sinulla meni näiden kutomiseen?

  Upeat ovat

  VastaaPoista
 2. Kiitos paljon Merja! :) En kyllä enää tarkkaan muista kuinka kauan näihin meni, ehkä viikon verran iltaisin telkkarin ääressä. En ole mikään hirmu nopea neulomaan eikä mielenkiinto riitä montaa tuntia putkeen neuloa ;) Näistä on kyllä helppo aloittaa kun ei tarvitse osata kuin oikeaa ja nurjaa. Ja kun neuloo tuommoisesta paksummasta langasta niin tulee nopeammin valmista.

  VastaaPoista
 3. Kauniit säärystimet. en ole itse mikään käsityötaituri, mutta vähän osaan. Kokeilenkin näitä, tuntuvat aika helpolta. Kiitos ohjeesta! Kiva kun olet laittanut ohjeet tänne :)

  terveisin Johanna Vanha-Marttila

  VastaaPoista
 4. Näitä säärystimiä nyt neulon, kivat ja helpot tehdä, kiitos ohjeesta, tervetuloa minun blogi vieraaksi Lawa Juni,,t. anya salmi

  VastaaPoista
 5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 6. Minä tein 7-veljestä Nostalgia langasta soveltamalla silmukkamäärät langan paksuuteen ja aloitin joustimen vasta 9. nurjien kerrosten ryhmän jälkeen. Muuten noudatin ohjettasi. Ensimmäinen säärystin valmistui äsken, siihen meni aikaa arviolta 2,5h, kun yhdeltä istumalta kudoin, ja hyvä tuli. Toisen teen valmiiksi iltaohjelmia katsellessa niin voin sitten ottaa molemmat huomenna jo käyttöön. Todella nopeasti valmistuvat ja helpot säärystimet ja tosi kivasti istuvat jalkaan.

  VastaaPoista
 7. Tämä makkaramalli on tosi kiva kun voi pitää pitkänä tai lyhyenä.Tein viime vuonna tytölle samalla mallilla sukat ja on tykännyt kovasti:)

  VastaaPoista
 8. Ryövärintytär: millaisilla silmukkamäärillä teit säärystimet 7-veljestä langasta?

  VastaaPoista