sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Joulukoristeita ja ohje


Onpa pitkä aika viime käynnistä täällä! Sillä aikaa on tosin ollut paljonkin koukulla ja puikoilla, valmistakin on jostain tullut. Valmiit työt ovat lähinnä joululahjoja, tällä hetkellä pitäisi ottaa pieni tai aika isokin loppukiri, jotta saisi kaikki suunnitellut lahjat tehtyä, mutta voi olla, etteivät kaikki suunnitelmat toteudu jouluun mennessä. Se tietää vielä lahjaostoksia ensi viikolle.

Näitä jo aiemmin kuviamani joulukoristeita alkaa olla nyt valmiina. Ensi joulua varten näitä voisi tehdä itsellekin ja ripustaa tuolle vaalealle tiiliseinälle koristeeksi.


Tätäkin tehdessä opin taas uutta: liimaseoksella kovettaminen. Olin lueskellut netistä, kuinka liimavesiseoksella saa juuri tällaiset koristeet kovetettua. Se olikin pikkutarkkaa puuhaa, kun ensin piti viritellä virkkaustyöt tosi monella nuppineulalla muotoonsa ja sitten töpötellä seos nurjalle puolelle. Siinä meni meikkisivellin, kun ei muuta välinettä tähän löytynyt ;) 

Valkoisesta puuvillalangasta tehdyt koristeet kovettuivat huomattavasti paremmin kuin Novita Gold -langasta tehdyt. Keskellä oleva iso koriste ei oikein tuosta langasta johtuen pysy niin hyvin muodossaan kuin pienemmät / puuvillalangasta tehdyt.

Kaikista eniten tykkäsin noista helpoista ja nopeista tähtikoristeista ja yritinkin ensimmäistä kertaa koskaan tehdä ohjetta paperille. Neljäs kerta toden sanoi ;)

Ohje vielä varmuuden vuoksi kirjoitettunakin:

1.krs: Tee 5 kjs ja yhdistä ps:lla renkaaksi.

2.krs: 3ks, 2p, 2 kjs, 3p, 2kjs jne. kunnes kerroksella on 5 pylväsryhmää. Virkkaa vielä 2kjs ja yhdistä ps:lla.

3.krs: 3kjs, 3p ensimmäiseen lenkkiin, 3 kjs ja vielä 3p samaan lenkkiin. 3p seuraavaan lenkkiin, 3kjs, 3p jne. Lopuksi yhdistä ps:lla alun 3. ketjusilmukkaan.

4.krs: 4 kjs (1p+1kjs), 3p ensimmäiseen lenkkiin, 4kjs, 3p. 1kjs, 1p kahden 3 pylvään väliin, 1kjs ja taas 3p lenkkiin jne. Lopuksi yhdistä ps:lla alun 3. ketjusilmukkaan.

5.krs (kultainen lanka): 1kjs, loppu kiinteitä silmukoita ohjeen mukaan eli 

1ks jokaisen pylvään päälle,1kjs:n lenkkiin 2ks ja4kjs:n lenkkiin 2ks+2kjs+2ks.

5. kerroksen voi aloittaa kultaisella langalla mistä tahansa muustakin kohdasta. Itse päättelin ensin valkean langan ja aloitin vähän ennen päättelykohtaa kultaisella, jolloin langanpäät saa hyvin pääteltyä kiinteiden silmukoiden avulla.

Hyvää joulunodotusta kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti