tiistai 5. marraskuuta 2013

Virkkausta, pitkästä aikaa!

Viime aikoina en ole oikein jaksanut innostua virkkauksesta, kun olen löytänyt neulomisesta uusia ulottuvuuksia. Olen mm. oppinut tekemään kaikenlaisia kuvioita ja muutenkin neulomisessa tuntuu syntyvän nopeammin valmista kuin virkatessa.

Kaikki alkoi kuitenkin siitä, kun kirjastossa käydessäni löysin käsityöhyllystä erään vanhan kirjan, josta olen n. 10 vuotta sitten löytänyt mallin päiväpeiton virkkaukseen ja aloittanut sitä tekemään. Tästä innostuneena päätin äidin luona käydessäni katsoa, missä vaiheessa peitto on. Noh, sehän oli vielä ihan vaiheessa ja lanka valmiissa peitossa oli hieman kellastunutkin. Virkattu päiväpeitto ei enää näin n. 10 vuoden jälkeen innostanut enää niin paljon, joten lopputuloksena päätin luopua projektista ja käyttää jäljellä olevat 15 kerää johonkin muuhun. Valmis peitto oli kuitenkin neliönmuotoinen, joten yhdessä tuumin äidin kanssa päätettiin, että siitä tulee pöytäliina. Hieno tulikin!

Malli: Piparkakku.  Olki, Mary (1975). Virkattuja peitteitä ja hartiahuiveja.

Tämä siis taustatarinana tämänhetkisille virkkauksille. Joulu lähenee ja kaikenlaista kivaa siihen liittyen on jo puikoilla ja koukulla. Harmi, kun ei kaikkia joululahjaksi tulevia voi laittaa vielä tänne, eihän ne sitten olisi yllätyksiä. Jotain kuitenkin voi paljastaa, nimittäin Novita Gold -langasta tehdyt joulukoristeet (ohje) vähän ohjetta mukaillen ja tuosta peittolangasta (The Cotton Garden, Viola) harjoitustyönä tekele, joka yrittää muistuttaa lumihiutaletta :)

p.s. Hauskaa, kun tuossa Viola -langassa oli vielä vyötteet tallella, niin lanka on maksanut 6,90 MK eli 1,16e. Olisipa vieläkin samansuuruiset hinnat..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti