maanantai 9. kesäkuuta 2014

Kesä ja loma!

Kesäkuun ja samalla kesäloman alku onkin ollut toiminnantäyteinen. Viime viikon alku meni kaupunkilomalla Prahassa ja yhden kotipäivän jälkeen olikin aika suunnata viikonlopuksi kaverin vauvakutsuille.

Tällainen vauvan kesähattu tuli kutsujen aikana tehtyä. Nämä pienet jutut valmistuvat kyllä niin nopeasti! Ei ihmekään kun kaikki isot työt jää mulla aina kesken pitkiksi ajoiksi, kun ei mielenkiinto riitä tekemään niitä loppuun asti. Tämä hattu on tehty mukaillen samaa Yhteishyvän ohjetta, aivan kuten tuo edellinenkin hattu. Nopea perusohje! Lankana kesän uutuusvärit (?) Novitan Miami valkoinen ja vaaleanvihreä.
(kuvat on surkeita kännykkäkuvia, mutta ehkäpä niistä jotain selvää saa, alemmassa salamakuvassa näkyy värit paremmin)


Virkkausinto tästä sitten kotiin palattua jatkuikin ja melkein yhdeltä istumalta (= kahdelta siis) tuli tehtyä jämälangoista veneeseen pyöreitä peruspatalappuja. Valkea on Tuubilankaa, onneksi sitä oli vielä sen verran, että jollekin pienemmälle kattilalle tai pannulle tuo on ihan sopiva. Kahdessa isommassa on tuota vihreää Miami -lankaa sekä jämälankaa joululahjaksi virkkaamastani torkkupeitosta, langan nimeähän nyt en tähän hätään millään muista enää. Helpot ja nopeat tehdä ja ovat ihan tarpeeksi hyvät veneelle. Virkkuukoukkua en tosin löytänyt 3,50mm suurempaa kotoa mutta yllättävän hyvin sillä sai kaksinkertaista lankaakin virkattua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti