torstai 2. tammikuuta 2014

Joululahjoja - osa 3..

... ja viimeinen osa tällä kertaa. Vihdoin ja viimein sain nämä joulukuvat tänne, eihän joulusta vielä niin kauan aikaa ole..


Kokonaiset kaksi torkkupeittoa tuli tehtyä, olisin nämä kyllä huolinut itsellenikin ;) Onneksi sain idean jo viime joulun jälkeen ja aloitin niitä heti silloin tekemään. Ei olisi tällä tahdilla kahta peittoa syksyn aikana mitenkään saanut aikaiseksi. Peiton ohje taitaa olla jostain Novita-lehdestä. Mallin mukaan siihen olisi muistaakseni tullut jokaisen pylväsrivin jälkeen kiinteitä silmukoita. Heti alusta huomasin, että sillä tavoin olisi mennyt ikuisuus! Kiinteitä silmukoita tuli aina viiden pylväsrivin välein ja mielestäni siitä tuli niinkin tosi kivan näköinen. Tämä peitto on tällainen yksinkertainen, toiseen virkkasin vielä ketjusilmukkalenkeillä (onko se edes sana?!) reunuksen.


Ihkaensimmäiset villasukan tekeleet sitten kouluaikojen! Näiden kanssa tuli aluksi tuskailtua, mutta loppujen lopuksi, kun palmikkoidean tajusi, näitä oli ihan mukava tehdä. Jalkaosan palmikko oli oma variaationi ohjeesta.
Toivottavasti nämä säärystimet myös lämmittävät saajaansa :) Halusin saada näihin jotain erikoista, jottei niistä tulisi ihan perusmalliset, joten päätin kokeilla ristiinneulottua joustinneuletta alussa ja lopussa.
1. kerroksella tehdään perus 2o 2n.
2. kerroksella aina kahden oikean silmukan kohdalla ensimmäinen nostetaan neulomatta, neulotaan toinen oikea silmukka etu- ja takareunasta oikein ja vedetään lopuksi nostettu silmukka kahden neulotun yli.
Sopii mielestäni hyvin tuon muun "kuvioinnin" kanssa.

Nyt olisi aika saada joululahjojen teko mielestä vähäksi aikaa. Huomasin kyllä, kuinka joulun jälkeen ei tehnyt mieli tarttua puikkoihin mutta ei sitä kauaa kestänyt. Jos tekisi seuraavaksi jotain vaihteeksi ihan itselle :)

Hyvää Uutta Vuotta 2014!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti